http://sites.google.com/site/javaurl/lightboxpic-1/drogbanner.jpg?attredirects=0
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/faraowarez/uploads/drogbanner.gif

FEKETE ország

FEKETE ország




A FEKETEország a Krétakör közös műve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket. Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki.
Az előadást Budapesten felfokozott érdeklődés kísérte: a Millenáris Teátrumban 24 alkalommal zsúfolt házak előtt került bemutatásra, és beválogatták a 2005-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába is, ahol a legjobb társulat különdíját kapta. Mióta a hollandiai Magyar Kulturális Évad keretében nagy sikerrel debütált, tucatnyi országban számos rangos fesztivál közönsége találkozhatott e rendhagyó ország-képpel.

Közel háromórányi extra anyag mutatja be az előadás létrejöttének körülményeit és a kort, amelyben született. Két werkfilm őrzi az előkészítő munka fázisait (Bódvarákóról és Monostorapátiból); egy kamera a színfalak mögött rögzítette az eseményeket, ebből született backstage-film; a hírek hátterét pedig egy-egy oknyomozó riport bontja ki. Az alternatív színházfilm angol, német és francia felirattal is követhető.

http://data.hu/get/740218/Feketeorszag.part1.rar.html
http://data.hu/get/740221/Feketeorszag.part2.rar.html
http://data.hu/get/740234/Feketeorszag.part3.rar.html
http://data.hu/get/740235/Feketeorszag.part4.rar.html
http://data.hu/get/740236/Feketeorszag.part5.rar.html
http://data.hu/get/740237/Feketeorszag.part6.rar.html
http://data.hu/get/740239/Feketeorszag.part7.rar.html
http://data.hu/get/740248/Feketeorszag.part8.rar.html


This entry was posted on 10:10 AM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

A léptező sajnos sz#rúl működik: Ha a newer post link is látszik az older post link a léptető alatt jelenik meg ezért néha többszőr is rá kell kattintzani hogy működjön! 1000 bocsi a kellemetlenségért, megértésedért pedig köszi !!!